sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Sunnuntaiaamun rauhaa

Tämä sunnuntaipäivä on ollut kaunis syksyinen päivä, vähän kostea, mutta kuulas. Päivä alkoi kirkossa perhejumalanpalveluksella. Kirkossa oli aika paljon lapsiperheitä. Mukava mekastus kuului jokapuolelta. Olen todennut, että kirkossakäynti sunnuntaiaamulla pyhittää päivän aivan eri tavalla kuin muuten. Siellä saa olla oma itsensä eikä tarvitse yrittää mitään.

Liturgian ja saarnan hoiteli Arja Peltoketo. Hoitikin hyvin, hänen paras puolensa on siinä, että hän todessa. Naispappeus on tullut jäädäkseen kirkkoomme, se on hyvä asia. Heini Kantola-Kataja hoiteli urkurin hommat ja siinä kyllä uruut saa kyytiä, kun se flikka soitteloo. Ajatukset vähän harhailivat, mutta Ilmajoen kirkko on maailman kaunein kirkko, vaikka olen niitä paljon nähnyt, monella mantereella. Ilmajoen kirkossa on paljon mielenkiintoista katseltavaa, siinä on vähän bysantin kirkon hämyä ja kauneutta. Onneksi sitä ei ole reformoitu kaikesta paljaaksi. Viimeinen remontti onnistui hyvin. Kupoli avattiin, sinne ehkä olisi meidän aika saanut jättää kädenjälkensä esimerkiksi maalauksilla. Ne lautojen raot vähän pökkää silmään.

Avasin oman blogin
Avasin oman blogin ja olen siitä niin otettu kuin hepo keväästä. Riikka-Maria sen teki, tyttäreni. Avustajan käyttö on sallittua politiikassa. Laittelin sinne vähän vanhoja juttuja, joista näkee mitä olen ajatellut kulloisestakin asiasta. Paljon on koneella julkaisematta mutta ehkä ne sinne vielä laitan. Kaikki ei ole julkaisukelvollista.

Kunnallisvaalit täydessä vauhdissa
Kunallisvaalit työllistää. Päivä tässä on mennyt koneella istuessa. Mielenkiintoiset vaalit tulossa. Saimme listan täyteen, se oli saavutus melkein kuin Frans Eemelin samanniminen pirtti Hämeenkyrössä. Naiset hoitivat homman loistavasti Paula ja Terttu etunenässä. Nämä meidän pojat vähän vaikeuttivat tätä hommaa mutta kyllä järjestöväen silmät ovat avautuneet. Pitää tietää mihinkä kuuluu.

Surullinen tapaus Björk
Cristel Björkin tapaus oli surullinen. Hän tapansa mukaan uhosi ja uhkaili, mutta kun selvät rätingit luettiin niin aikansa mietittyään pyysi, että olisi saanut tulla takaisin. Se oli myöhäistä, kahdeksan vuotta valtuustossa olisi pitänyt avata silmät mutta ku ei niin ei. Christelin viesti vaalipäällikölle oli surullinen, kaikki on kaupan. Nyt hän opettelee anarkiaa Järviharjun ja Talvitien kanssa.

Kokoomus on voitonvarma
Soittelin ja tunnustelin vähän poliittista tilannetta. Kokoomus on voitonvarma kuin vaalit olisi jo käyty. Demarit ovat realisteja, Persujen kanssa ei viitsi keskustella. Vaalityö on täydessä vauhdissa, meillä on hyvä ja monipuolinen lista sillä pärjätään. Hyvin tämä homma tähän asti on klaarattu. Vanhan ratsun piti vielä lähteä mukaan vaikka ehdin ristiä itseni heikoksi poniksi, mutta pitää vissiin olla niinkuin Rantavaaran Toivon Panssari aikoinaan - lisää vauhtia.

Jarmo Korhonen soitteli
Puoluesihteerimme Jarmo oli Hankasalmella. Soitteli ja onnitteli täydestä listasta. Kävimme läpi tilanteen ja totesimme, homma on hanskassa. Siinä se on mies joka jaksaa painaa ympäripyöreitä päiviä. Nuori mies jaksaa. Onneksi hän kuntoilee ahkerasti eikä juo viimaa.

Ei kommentteja: