sunnuntai 21. syyskuuta 2008

J I K keskittää terveyspalvelut Kurikkaan

Julkaistu 20.9.2008



Viime perjantaina kokoontunut JIK- terveysyhtymän johtokunnan kokouksessa puheenjohtaja Matti Ollila on esittänyt, että Ilmajoen terveyskeskusta ei kannata saneerata, koska Kurikassa on juuri saneerattu terveyskeskus.

Lauantain Ilkassa liikelaitoskuntayhtymän johtaja Anna-Kaisa Pusa toteaa: ”Kustannustehokkuuden näkökulmasta tarkastellaan myös tilakysymyksiä”. Pusan mukaan tämä on tietoista kustannusjohtamista.

Ilmajoen kunnassa on viranhaltijatyöryhmä, jonka tehtävänä on suunnitella Ilmajoen terveyskeskuksen peruskorjaus. Ryhmän toimintaa on hidasteltu oman kunnan toimesta, Matti Ollilan hengessä, tämä kerrottiin terveyskeskuksesta minulle. Suunnittelu ei etene niin kuin valtuusto on toivonut.

JIK saadaan taloudellisesti kannattavaksi kun Ilmajoelta ja Jalasjärveltä lopetetaan terveyskeskukset. Henkilökunta ja asiakkaat siirretään Kurikkaan. Miten vanhukset ja sairaat saavat palvelut säästöt tehdään heidän kustannuksellaan.

Nyt pidettävissä kunnallisvaaleissa ratkaistaan ketkä Ilmajoen asioista päättävät. Nämä päättäjät ratkaisevat onko Ilmajoella omat terveyspalvelut vai haetaanko ne Kurikasta. Mitä ajattelee Pojanluoman, Tuomikylän ja Ahonkylän asukas? Äänestäjä päättää nyt, seuraava kerta tulee neljän vuoden kuluttua. Äänestäjän pitää saada tietää.

Muistutan edelleen kun Ilmajoen kunnanhallitus teki päätöksen aloittaa neuvottelut JIK.stä. Päätös oli, että Ilmajoki on isäntäkunta ja täältä johdetaan. Olin sitä itse päättämässä, päätöstä ei kunnioitettu alkuunkaan. Sen jälkeen asiasta ei ole kertaakaan keskusteltu valtuustotasolla eikä valtuustoryhmissä.

Kuinkas meidän kävi, Kurikka johtaa ja isännöi ja keskittää Kurikkaan. Mikäli olen väärässä niin pyydän silloista kunnanhallituksen puheenjohtajaa Kirsti Yli-Ojanperää tämän korjaamaan.

Mistä ja minkä tasoisena Ilmajoen kunnan asukas saa terveyspalvelut. Siitä pitää näissä vaaleissa keskustella eikä salata. Haluan avointa keskustelua terveyspalveluista. Virkamiesten tehtävä on vastata rehellisesti kun äänestäjä ja päättäjät kysyvät. Terveys on kallis asia.

Ei kommentteja: