sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Ajatuksia Ilmajoesta

Tänään on aurinkoinen sunnuntaipäivä. Ilmajoella on asiat aika hyvin. Maakunnan kasvu viime vuosina on ollut ennätyksellisen hyvää. Ilmajoki on saanut siitä osansa. Ilmajoesta on hiljalleen muodostumassa asukaskunta. Väestökasvun painopiste on Seinäjoen vastaisella rajalla. Kuntakeskus on saanut osansa mutta pääoaino on pohjoisreunoilla.Ihmiset käyvät ristiin naapureissa töissä jopa Vaasassa käydään. Työssä käyvä ihminen ei tunne väristyksiä kun se ylittää kuntarajan, se on arkea.

Ilmajoella teollinen toiminta ei oikein ota tulta laajassa mitassa sen tähden onkin tärkeää, että me olemme tiiviissä vuorvaikutuksessa naapureiden kanssa. Wiseparkissa oli yritystä mutta sellaiseksi se jäi. Ferrum Steel ajettiin täältä pois, se on

Maatalous on täällä vahvaa ja vahvistuu edelleen. Elintarvikeketjun alkupää on Ilmajoella hyvässä kunnossa. Sen tähden meidän pitää pitää kynsin hampain myös alan teollisuudesta kiinni.Koulutus on vahvaa ammattikorkekoulussa ja se tukee ruokaketjua. Maatalousopetuksen säilymisestäö meidän pitää taistella kynsin hampain.

Kulttuuri on Ilmajoen vahvuus. Ilmajoen Musiikkijuhlat on kansallinen menestystarina. Siitä pitää pitää huolta. Siinä Seinäjoki yhteityöötä pitäisi lisätä. Seinäjoella on sekä henkistä että taloudellista kapasiteettia olla mukana. Suhteet vain ei oikein ole kunnossa sinnepäin. Se on nämä telaketjumiehet jotka haluaisivat katkaista tiet, puhelinkaapelit ja sähköjohdot kaikki tyynni Seinäjoelle.

Ei kommentteja: