lauantai 27. syyskuuta 2008

Suuri suru

Olemme eläneet kauhean viikon. Olin Kauhajoella tiistaina. Kauhajoen kirkko oli täynnä väkeä. Suru oli käsin koskettavissa. Oli lohduton näky, kun äiti ja isä etsivät tytärtään, joka ei vastaa puhelimeen. Toivoa on vielä jäljellä, mutta toivo hiipuu koko ajan. He olivat tuttuja ihmisiä. Piispa Simo Peura puhui koskettavasti, mutta hänkin oli yhtä lailla neuvoton ja keinoton, hän myötäeli hienosti tämän surun ja ahdistuksen. Siellä kysyttiin, missä olet Jumala. Toivottavasti me emme menetä uskoamme.

Meille on kuitenkin annettu armo ja lupaus, joihin me saamme luottaaa.

Oli ahdistavaa ja lamaannuttavaa, kun ei oikein voinut tehdä mitään. Kirjoitin ahdistuksessani yöllä sähköpostiviestin koulumme väelle seuraavasti:


Seinäjoen ammattikorkeakoulun henkilöstö ja opiskelijat

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän valtuuston puolesta esitän syvän osanoton opiskelijoiden, henkilökunnan ja heidän omaistensa suruun Kauhajoen yksikkömme tapahtumien johdosta. Syyskuun kuulas aamupäivä muuttui menetysten ja suuren surun päiväksi. Koulu jonka tehtävänä on kasvattaa ja sivistää sai iskun kaikkein arimpaan kohtaan, uskoon ihmisyyteen ja siitä versoavaan hyvyyteen. Me emme saa kuitenkaan tapahtuneesta huolimatta menettää uskoamme hyvyyden ja rakkauden voimaan, mikä on ihmisyyteen kasvamisen perusta.

Esitän Rehtori Tapio Varmolalle ja henkilökunnalle sekä opiskelijoille kiitoksen ripeästä toiminnasta tapahtuman jälkiselvittelyssä näinä tiistaipäivän järkyttävinä tunteina. Toivon Teille jaksamista ja voimia elää eteenpäin toinen toistamme tukien, me selviämme yhdessä kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Esitän myös kiitoksen kaikille tapahtuman eri osapuolille, jotka ovat auttaneet yhteisöämme selviämään meitä kohdanneessa järkyttävässä onnettomuudessa.

Luottamushenkilöhallinto on valmis antamaan kaiken tukensa, että yhteisömme työ palaisi turvalliseen arkeen.

Ilmajoella 24.9.2008
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä
Yhtymävaltuusto

Jorma Yli-Suomu
puheenjohtaja

Ei kommentteja: