torstai 23. lokakuuta 2008

Viina on viisasten juoma


Ilmajoki-Lehden palstoilla Matti OK Talvitie on kysellyt useamman kerran, miksi valtuustoseminaarissa Alajoella juopoteltiin. Näistä asioista on tullut Matille pakkomielle. Siellä seminaarissa kesällä 2007 käsiteltiin Jurva- asiaa. Kukaan ei ollut asiasta innostunut.
Juotiinko siellä viinaa ja kuinka paljon. Minusta asiaan vastasi asiallisesti ja hienotunteisesti Juha Röyskö, paikan isäntä. Tiedän, että hänellä olisi ollut enemmänkin sanottavaa mutta mies oli hienotunteinen.

Kuka siellä juopotteli? Ennenkuin tähän kysymykseen otetaan enempää kantaa, meidän pitää yhteisesti hyväksyä käsitesisältö, mitä on juopottelu?

Yksi pullo saunaolutta ei ole juopottelua. Juopottelua ei ole, jos juo lasillisen viiniä ruuan kanssa tai ottaa yhden konjakin kahvin kera. Mielestäni juopottelua on kun on ottanut puoli pulloa Kossua ennen kokousta ja juo saunaolutta kolme pullollista ja ruuan kanssa pari olutta ja kahvin kera kolme konjakkia. Siinä välissä voi vielä käydä ottamassa muutaman paukun, kyllä laulattaa - toistakymmentä paukkua.

Kuka juopotteli Alajoki-Seminaarissa? Itse olin paikalla omalla autolla. Minun mielestäni siellä ei juopotellut kuin yksi ihminen, sen on muutkin läsnäolijatovat todenneet. Perusuomalaiset ovat tehneet tästä asiasta vaaliteeman. Matti OK Talvitie on tuonut julkisuuteen kuinka paljon viinaa on ostettu. Viinaa ei todellakaan juotu paljon. Mutta eri kysymys on, minne ne viinat hävisivät tilaisuuden jälkeen, ellei niitä tuotu kunnan viinakaappiin. Sitä olisi kannattanut kysyä.
Perussuomalaisten kannattaisi pitää nyt ryhmäkokous (Talvitie, Järviharju ja Väli-Torala) ja käydä omassa ryhmässä läpi tämä kysymys.

Miksi tämän kirjoitan. Koska minua ärsyttää suunnattomasti se, ettei oteta mitään vastuuta omista tekemisistä ja yritetään epämäärisin vihjailuin syyllistää muut. Alajoki-seminaarissa ei juopotellut kukaan demari, ei kokoomuslainen eikä kukaan kepulainenkaan puhumattakaan kristillisistä, eikä kukaan viranhaltija. Jos siellä ei juopotellut kukaan, niin silloin olen väärässä, mutta miksi sitten nämä kyselyt Matti OK Talvitie?

1 kommentti:

Tapani Lahti kirjoitti...

Laitoin myös kommentin Matille !