lauantai 25. lokakuuta 2008

Markkinatunnelmissa vaaleihin











Lauantai oli vaalinaluspäivä, markkinatunnelmissa elettiin. Sirkusta se oli, ei siinä enää "sieluja" ostettu mutta omille hauska yhteinen tapaaminen. Persut menetti sillä mekkaloinnilla muutamia ääniä. Osuuskaupan eteen oli pakkautunut kaikki neljä puoluetta esittelemään itseään ja asiaansa. Kokoomus ja persut oli vallannu jo aamusta parhaat paikat. Autojakin oli vähän parkkeerattu kuin tilaa ei olisi enää. Me demareitten kanssa siinä vähän etsiskeltiin paikkaa mutta lopulta meille tuli aurinkoisin ja lämpimin paikka.

Soppatykki tuli näyttävästi paikalle ja hernerokka tarjoilu alkoi välittömästi. Niinhän siinä kävi, että me ruokittiin kaikki puolueet ja äänestäjät, jo äänestäneet ja pyhänä äänestävät. 100 litraa keittoa ei ollut kuin nähdä, mutta kyllä areena oli myös meidän. Tuli oikein sellainen taloon meininki mieleen, kaikki ruokitaan.

Ritva oli keittänyt sopan, josta ei lihaa puuttunut - ei turhaa kehuttu. Oli se näky, kun Järviharju ja Väli-Torala tuli syömähän kun keriälääspoijat. Ensin ne haukkuu oikein megafoonin kans meidät, sitte ruoka kelepas. Flataasia miehiä, pohojalaanen mies söis tuos tilas, vaikka hiiriä ennekuin menöö toisten pöytähän. Väli-Torala kertas, että" YIT on saanut vippaskonstiilla Etapin biokaasulaitosurakan". Oikein sanoi kaksi kertaa. Mitähän kansainvälisen pörssiyhtiön miehet tuumaa? Näissä vaaleissa totuutta on käytetty säästeliäästi niin politiikot kuin virkamiehetkin.

Meidän porukka ei provosoitunut. Siinä tarjoilun lomassa porukka jututti ihmisiä ja se on parasta vaalityötä. Demareitten vaalityö oli vähän hampaatonta. Vasemmisto ei ole nyt muotia, mutta nämä tuulet voi äkkiäkin kääntyä. Seppo Kääriäisen sanontaa lainaten: "Ei kannata iloita jos naapurin sauna palaa, se voi palaa meillä huomenna".

Ei siitä huumoriakaan puuttunut. Tuuli tempaisi kokoomuksen teltalta käsipaperit pitkin pihaa. Samassa eräs isäntämies tuli paikalle ja otti yhden käsipyyhkeen, katsoi sitä ja totesi, tälläästähän se kokoomuksen touhu on, ei mitään asiaa, pelekkä paperi vain. No, joillekin on annettu se armoitettu tilannetaju.

Tuomilehdon Jaska tuli keitolle, suoraan Amerikasta. Professori on nykyisin luomassa Saudeissa kansallista diabetesohjelmaa. Siellä on myöskin hyvinvoinnin seurauksena ilmennyt vakava kansansairaus, josta meillä on kokemusta, sokeritautia. Jaskahan sai viime vuonna merkittävän tunnustuksen työstään, jossa todettiin, että hän on kansainvälisesti siteeratuin suomalaistutkija maailmalla. Meitä ilimajokisia on joka lähtöhön, hienoa. Puupinolle kuulemma, klapit pitää saada suojahan.

Kokoomuksen nuorisosiipi tuli kysymään mielipidettä kuinka vaaleissa käy. Totesin, että asemat pidetään meillä mutta kokoomus saattaa saada paikan demareilta. Ei suuria heittoja. Yritin olla kannustava.

Ei kommentteja: