lauantai 18. lokakuuta 2008

Korhonen kansankiihottaja ja hyvä puhuja


Jarmo Korhonen on "kansankiihottaja" ja hyvä puhuja

Torstai-illalla puoluesihteeri Jarmo Korhonen käväisi Osuuskaupan edessä. Vettä satoi ja makkarat kävi kaupan. Jarmo jaksaa kannustaa ja innostaa porukoita. Hän kun sopivasti käy herroja haukkumassa maakunnassa niin eiköhän se pure. Kehui Ilmajokea, sen olevan maakunnan parhaalla paikalla. Olen samaa mieltä, mutta kaikki eivät sitä allekirjoita, täällä on kuulemma puutteita joka asiassa. Ehdokkaita oli hyvin paikalla, nämä tilaisuudet hitsaavat ihmisiä yhteen, siinä sen paras puoli. Yllä kuvassa kansanedustaja Paula Sihto ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen räystäsvuorossa osuuskaupan edessä.

Järviharjun ja Väli-Toralan alatyyliä

Perjantai meni asioita hoidellessa. Käväisin Epstorilla Seinäjoella. Hienosti on kauppakeskus rakennettu. Ostin taskulampun Olhsonilta. Aukia ja Keskinen ovat kovia miehiä runnaamaan, heidän tilat. Opin Keskisen Jaakon tuntemaan, kun lentoliikennettä pantiin uudelleen käyntiin Rengonharjulta, monen toimen mies.

Vein Marja-Leena junalle Helsinkiin, Riikka-Maria siellä on vastassa, kulttuuria ja ostoksia. Ostin Seinäjoelta kaulahuivin, talvi on tulossa.

Torstain Ilmajoki-lehti oli mielestäni kunnallisvaalien pohjanoteeraus. Järviharju ja Väli-Torala alittivat riman oikein kunnolla. Järviharjun Kauhajoki-asialla mekkalointia en alennu edes kommentoimaan.


Lahjontaväite ei ole totta

Kai Väli-Torala esitti mielenkiintoisen näkökulman, hän kirjoitaa Ilmajoki-lehdessä ja Eparissa: "Olisipa mielenkiintoista tietää, kuinka paljon kilpailijaansa 1,7 milj. euroa kalliimman Etapin biokaasulaitosurakan voittaneen YITn rahoista päätyi hallituksen pj:n avittamana Paula Sihdon eduskuntavaalikassaan? Ilmajoen kunta on urakasta kysynyt, mutta vastausta ei ole saatu".

Sillä lailla. YIT:n lakimies Jan Heino katsoi, että väite on sen laatuinen, asia on vietävä yhtiön johdon käsittelyyn. Kun asia tuli Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin tietoon, hän halusi keskustella kanssani asiasta. Soini oli juuri silloin Helsingin Lentoasemalla matkalla Kauhajoelle, hän lupasi keskustella Kai Vli-Toralan kanssa. Kuultuaan tosiasiat hän tuomitsi menettelytavan suoralta kädeltä.

Kai Väli-Torala ei tunne asiaa eikä haluakaan selvittää, mistä on kysmys. Hän valehtelee ja antaa väärän todistuksen.

Tässä lyhyesti mistä Etapin asiassa on kysymys: Etappi kilpailutti Biokaasulaitosurakan. Kilpailuohjelma oli laadittu edellisen Markkinaoikeudessa kumoutuneen kilpailun perusteella uudestaan Markkinaoikeuden ehtoja noudattaen. Kilpailumenettely EU:n puitteissa on meillä niin nuorta, että siinä on haettu linjaa oikeudesta usein.

Karkeasti sanottuna kilpailuohjelman pisteytysmenettely muodostui 50 % hinnan ja 50 % laadullisten tekijöiden perusteella. Laadulliset tekijät oli jaettu vielä useisiin alatekijöihin kuten esim. yhtiön aikaisemmat näytöt, prosessinhallinta, henkilöstö jne. Näiden tekijöiden perusteella YIT oli parempi hinta- laatusuhteen perusteella. Tästä asiasta ei valitettu hävinneiden toimesta markkinaoikeuteen ja päätös jäi näin voimaan. Eli hävinneet osapuolet ymmärsivät kilpailumenettelyn ja hyväksyivät lopputuloksen. Hankkeessa oli siis kysmys rakennusurakasta ja prosessiurakasta, erityisesti prosessi on haastava ja uusia uria aukova.

Väli-Toralan väite, että IImajoen kunta olisi asiasta jotain kysynyt, ei pidä paikkaansa. Etappi Oy on osakeyhtiö ja osakaskunta saa kaikki tiedot yhtiökokoksessa, kaikki asiat on siellä esillä. Yhdessäkään yhtiön yhtiökokouksessa Ilmajoen kunnan edustaja ei ole tuonut näitä kysymyksiä esille. Tälläiset perättömät väitteet Ilmajoen kunnan tulisi torjua julkisuudessa, mutta ei taida rahkeet riittää. No, katsotaan nyt mihin tämä prosessi johtaa. Tosiasia kuitenkin on, että Etappi Oy on Ilmajoen kunnassa kuin kuuma peruna, verotulot ja työpaikat kelpaa, mutta seuraavassa lausessa alkaa parjaus.......voi voi.

Nimimerkki Mumma on saanut paljon kiitosta Ilmajoki-lehden kirjoituksestaan: "Jos meinaat Kai Väli-Torala saada ääniä ilmajokisilta niin nyt ei auta vanhat etappijutut". Levyyn on tullut naarmu ja neula pyörii samaa kierrosta päivästä toiseen.

Ei kommentteja: