maanantai 10. marraskuuta 2008

Järviharju kunnanhallitukseen perussuomalaisten paikalle

Perussuomalaisille on vaalivoitosta tullut päänsärkyä huuman jälkeen. Viidellä valtuutetulla he ovat oikeutettuja kunnahallitukseen yhdellä jäsenellä. Tavallisesti luotettaviin lähteisiin nojaten, kuulin, että paikkaa vaatii itselleen Matti Järviharju. Se olisikin aikamoinen pommi. Monet äänestivät muita perussuomalaisia ehdokkaita vain siitä syystä, että nämä kaksi herraa saataisiin sieltä pois. Niinhän siinä kävi, että vain varapaikka heltisi.

Pahalta tuntui kun perussuomalaiset olivat antaneet neuvottelijoiden puheenjohtajan paikan Matti Järviharjulle. Se ennakoi mitä tuleman pitää. Mutta mehän tiedämme, että esimerkiksi Kai Väli-Torala kyllä huutaa kylillä senkuin kerkiää mutta kun iso paperinippu pannaan kokouksessa eteen niin yhtäkkiä nähdäänkin hiljainen poika. Järviharjua tarvitaan kainolosauvaksi, että voidaan jatkaa samalla populistisella linjalla.

En tiedä onko hallituspaikasta jo sovittu etukäteen rahalla. Paikan saa tuloksesta riippumatta se joka rahoittaa perussuomalaisten kampanjan, näin kylillä kerrotaan. En tiedä kuka kampanjan on rahoittanut, huhuja liikkuu, mutta aikamoista kuntalaisten aliarvioimista. Viimeistään silloin kun pitää jättää vaalirahoitusilmoitukset lain mukaan niin asia selviää.Jos perussuomalaisten paikka on ostettavissa rahalla niin sehän on ennenkuulumatonta.

Matti Järviharju sen paikan ottaa jos haluaa ja ottaa vaikka väkisin, jos niikseen tulee oli rahoittaja sitten kuka tahansa. Huvittuneena seuraan heidän taaperrustaan. Christel Björkille tämä on kovaa koulua, ei kaikille voi jakaa hyvää. Perussuomalaiset olisivat viisaita jos he irtautuisivat kokonaan Järviharjusta, koska hän ei ole puolueen jäsen, ja lähtisivät puhtaalta pöydältä ajamaan kunnan asioita yhteistoiminnassa.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä Timo Soi´ni ajattelee tälläisestä menosta. Hänen kerrotaan sanoneen, että Matti Järviharju ei pääse perussuomalaisten jäseneksi niin kauna kun hän on puheenjohtajana.

Tunnen Matti Järviharjun paremmin kuin kukaan muu Ilmajoen vanhassa ja uudessa valtuustossa. Mattiin ei tepsi kuin vain yksi keino, jokaisella on se arka kohta. Hän on istunut meillä kahvipöydässä lukemattomia kertoja eri syistä. Matti tietää tämän itsekin.

Perussuomalaisilla alkaa kova korpitaival suomalaisessa kunnalliskentässä. Lusikka pitää ottaa kauniisti käteen muuten tulee jatkossa vapaata pudotusta. Heille tuli senverran hyvä tulos, että sillä joutuu väkisinkin kantamaan vastuuta. Kuntakentällä vastuunkantao on karsimista ja säästöjen etsimistä. Talouden lait ovat kovat tässä suhteessa.

PS. Ulkopolitiikasta kirjoittaessani samana päivänä alkoi tapahtua. Venäjä ja EU jatkavat Georgian sodan takia lykättyjä kumppanuus- ja yhteistyöneuvotteluja Venäjän kanssa Asiasta päättivät jäsenmaiden ulkoministerit maanantaina Brysselissä. Viisautta EU:lta, Liettua vastusti loppuun saakka mutta muilta löytyi järki. Venäjä otetaan tosissaan, se on kaikesta huolimatta jättiläinen.

Ei kommentteja: