keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Kaikenmoista tointa

Käväisin aamulla ammattikorkeakoulun rehrotin Varmolan Tapion juttusilla keskustelemassa rakenneuudistuksesta ja Kauhajokeakin sivuttiin. Sovittiin hautajaisjärjestelyistä. Koulutuskeskus Sedun johtajan Reija Lepolan luona vierähti aika. Reija selvitteli toisen asteen koulutusta ja näkymiä. Ei Helsinki aina tiedä, mitä täällä pitäisi tehdä, mutta näin mennään.

Kamisen mainostoimistossa käväisin. Siellä tehdään töitä täydellä touhulla ympäri Suomea. Mukavaa porukkaa. Hoitelin mainoshommia vaaleihin liittyen. Puolueen sekatyömies vissiin.

Ostin torilta purkin herkkukurkkuja ja kilon sipulia. Heikko tori, yksi myyjä. EPStori on kuulemma nyt kova sana, mutten ole siellä vielä käynyt.

Kaija-Maria P kävi päiväkahvilla kertoili kuulumiset Kanadasta, oli ollut Jaskan kanssa Montrealissa Henrin perhettä katsastamassa. Jaska oli samalla työreissulla puhumassa vissiin sokuritaudista ja sen ehkäisystä. Naiset sanoivat äänestävänsä naista, johon totesin, että taidan olla niin naismainen mies, kelepaako. Naurua.

Ehtoolla porukalla saunassa ja uimassa Konnanmontolla. Seiska-lehti oli kirjoitellut Kauhajoen talonmiehen kertomuksia. Oli pantu merkille Ilmajoella. Paheksuttiin syvästi asiaa. Ei pitäisi nyt aukoa suuta eikä päätä, omaisilla on muutenkin raskasta. Lehdistö on kuin haukka, joka vaanii saalista.

Kuivaniemen Risto soitteli Vantaalta ja kertoili kuulumisia Ylikankaan viimeisen kirjan tiimoilta ja siitä syntynyttä älämölöä. Heikki professori on oikia pohojalaanen, ei anna periksi, jos tietää olevansa oikias ja muut vääräs. Jatkosodan historiaa ei ole vielä kirjoitettu lopulliseen muotoon totesimme. Ristoa nämä asiat kiinnostaa. Kerroin olleeni siellä jossain jalanjäljillä viime viikolla.

Ei kommentteja: