tiistai 7. lokakuuta 2008

Ammattikorkeakoulun asialla

Lupasin sunnuntain piirikokouksessa mennä torstai-iltana puhumaan amk- rakenneuudistuksesta Ähtärin keskustan kuntavaaliehdokkaille.

Käväisin aamulla Ilmajoen maatalousyksikössä. Keskustelut Pasilan Antin ja Kurjenluoman Juhanin kanssa selvensivät omaakin ajattelua miten tässä mennään eteenpäin. Erityisesti keskustelimme meidän alueen metsäopetuksen tulevaisuudesta. Neuvotteluthan ovat menossa. Emme nähneet asiaa niin synkkänä kuin jotkut näkevät mutta totesimme vain, että ei tämä mikään joko tai asetelma ole. Tärkeää on esittää omia uusia luovia ratkaisuja. Olen tottunut siihen, että ne, jotka ovat ensin liikkeellä niin korjaavat potin. Opetusministeri Sarkomaa lupaili kysyessäni asiaa, että OPM ottaa asiaan kantaa vasta 2010.

Ammattikorkeakoulun rehrotin Varmolan Tapsan kanssa sovittiin palaveri huomenaamuksi samoista asioista. Tapio kertoi, että pikkuhiljaa päästään arkisiin asioihin kiinni, aika on mennyt tyystin Kauhajoen turman selvittelyihin. Kuulin, että Ilmajoen kriisiryhmä tarvitsisi lisää resursseja. Kurkikangaan Keijo on menossa huomenna tapaamaan ministeri Liisa Hyssälää Kauhajoelle, jossa hän vierailee. Puhutaan samoista asioista.

Sihdon Paula soitteli Eduskunnasta, oli puhunut Hyssälän kanssa valtionavuista kriisityöhön.

Kantatie 67 perusparantaminen puhuttaa, erityisesti viljelijöitä. Pyhänaikana oli ollut kokous asiasta. Kannattaa yrittää vaikuttaa loppuun asti. Vanha sanonta kuuluu, että tiet on hyviä kunhan ne tulee naapurin puolelle.

Pihaan oli ilmaantunut lehtien keruukone, jolla voi koneella haravoida. Saa nähdä kuinka onnistuu.

Ojalan Tapani ja Sirpa olivat päiväkahvilla, puhuttiin vähän politiikkaa ja Venäjän reissusta.

Ostin uuden näytön tietokoneeseen, litteän sellaisen. Hyvä kuva. Paikallinen Data-palvelu hoiti samalla koneeseen vähän lisää poveria.

Marja-Leena oli illan teatterissa työmaan porukan kanssa. Soittelin Riikka-Marian kanssa puhuttiin vaaleista ja kuntaliitosta. Saa nähdä, miten rahat riittävät uudistuksiin, kuntatalous on kriisissä hetken päästä.

Ei kommentteja: