tiistai 4. marraskuuta 2008

Ilmajoen kunnanvaltuuston kokous

Meillä oli erikoinen valtuuston kokous. Listalla oli kolme asiaa jotka erityisesti minua kiinnosti. JIK- liikelaitoskuntayhtymä on muotoutumassa. Listalla oli sen osalta tilaajalautakunnan johtosääntö. Keskustelin asiasta Esko Kalevi Juntusen kanssa Jalasjärvelle. Viikon vaihteen kuntien tuloskatselmus valkaisi ajatukseni, Jalasjärvi on ollut laihdutuskuurilla ja se näkyy tunnusluvuissa. Tapasin Metsä-Ketelän Osmon ja hän kertoi, että Juntunen on tehnyt sitä kaikessa hiljaisuudessa niin, ettei saneerauksia ole huomanneet enempää luottamusniehet kuin virkailijatkaan. No kyllä kunnanjohtaja Juntunen oli sisäistänyt JIK:n aika hyvin ja Jalasjärven tavoiteet siinä. Jalasjärvellä on tilaajalautakunta ja ns. Controller on Esko Kalevin näppien alla. Kontrolli on kunnossa sitävastoin Ilmajoki aprikoi mitä tehdä. Juntunen oli investointikiellon kannalla JIK:ssä., ei käy ILmajoella. Kunnanvaltuusto hyväksyi johtosäännön, tuskin tietäen mitä tapahtuu.

Toinen asia oli Ilmajoen kunnan kuntastrategian hyväksyminen. Hallitus esitti raportin mutta jätti kertomatta mitä sivistyslautakunta oli siihen esittänyt. Lautakunnan näkemys on, että Ilmajoella on 5-6 ala-astetta tulevaisuudessa. Tämä ei sopinut kunnanhallitukselle. MIlenkiintoista nähdä kuinka käy. Raportissa oli aika paljon ristiriitoja kun vertaa sitä mitä veroprosentin nostokäsittelyn yhteydessaä kuultiin.

Vertaansa vailla oli huuto kun veroprosentin noston yhteydessä esitin kriittisen näkemyksen kunnan talouden hoidosta ja asioiden valmistelusta. En kuullut yhtäkään asiallista kommenttia sitä vastoin nimeni mainittiin kakikymmentäseitsemän kertaa. Tämä vain osoitti, että asioista keskustelu on vaikeaa kun asiatiedot puuttuvat. Henkilöistä on helppo puhua varsinkin p..tä. Alla on käsitykseni miksi ILmajoen kunta on kohta konkurssitilassa..

Ei kommentteja: