perjantai 3. lokakuuta 2008

Kauhajoki puhututtaa

Olen yrittänyt palautua Karjalan matkalta ja lueskellut lehtiä, jotka jäivät väliin. Ilkka ja Pohjalainen julkaisivat saman jutun torstaina. Vaikuttaako Kauhajoen traagiset tapahtumat rakenneuudistukseen. Toimittaja Osmo Kahari soitteli minulle Karjalaan asiasta. Huono yhteys ja tietokatkos aiheuttivat epäselvyyttä, juttu oli eräiltä osin torso. Huomasin aamun Ilkasta, että Lasse Hautala oli ottanut tämän lyömäaseeksi minua vastaan, ala-arvoista EU-mepiksi pyrkivältä. Kirjoitin vastineen sekä Ilkkaan että Vaasa-vainaaseen. Tympeältä tuntuu tämä ratsastelu, ei tästä taida poliittisia irtopisteitä kertyä.

Soittelin ammatikorkeakoulun rehtorin Varmolan Tapion kanssa Kauhajoen asioista. Tapio oli käynyt muutamissa kodeissa omaisten luona, kertoi tunnelmista. Ilmajokea tämä kosketti paljon enemmän kuin Kauhajokea. Neljä uhria ja läheltä piti tapaus. Kriisiryhmä tarvitsee lisää voimia, käy ylipaineella. Ei käynnistynyt toivotulla tavalla Ilmajoella. Soitin Sihdon Paulalle, että laittaa asiaan vauhtia.

Illalla kunnallisjärjestön johtokunta koolla. Hyvin oli väkeä paikalla. Vaalitaistelu on kiihtymässä kovaa vauhtia. Puolueen kärki on tulossa Ilmajoelle. On se hyvä, että Korhonen on pannut myös Vanhasen kenttätöihin. Kiviniemi on aina ollut valmis tulemaan. Keskustan kannatus on alaviistossa YLE:n tutkimusten mukaan. Hyvä näin, se pitää kenttäväen pirteänä. Huomataan, että ilman työtä ei tule mitään.

Keskustasta Vennamolaisiin loikannut C. Björk lähetteli tekstiviestejä, joista en saanut mitään selvää. Mikä lie ollut mielentila. Keskusta ei ole mikään osto ja myyntiliike sanoin porukalle kokouksessa.

Päivän ilonaihe oli uutinen, että Sihdon Paula oli saanut painettua Pitkämäentien ja Rehukyläntien puuhuollon Teema-hankkeiksi vuodelle 2011. Niin sitä pitää. Luulis, että Äärysen Liisakin Ilmajoki-Lehdessä jo noteeraa oman kansanedustajan merkityksen omaan pitäjään ja laittaa siitä lehteen jotakin.

Ei kommentteja: