torstai 27. marraskuuta 2008

Satavuotias Suomenmaa ja pientä lobbausta

Tiistai-illansuussa Sanomalehti Suomenmaa vietti 100-vuotis juhliaan säätytalolla. Matti Vanhanen oli järjestänyt vastaanoton juhlavissa puitteissa. Paikalla oli Keskustan kermaa ja merkittäviä yhteistyökumppaneita valtakunnan huipulta, lehtimiehiä ja ilmoittajia. Ministeri Marjatta Väänänen oli pirteänä ja nuorekkaana paikalla, ei ikinä uskoisi, että hän on 85 vuotias. Kirjoitukset ovat yhtä teräviä kuin silloin kun häntä tituleerattiin hallituksen ainoaksi mieheksi.

Monia, monia muitakin oli paikalla ja ainahan siellä tuttuja on, kun näitä asioita on vuosikymmenet veivattu. Jaakko Hautamäki Hesarin pätevä politiikan toimittaja oli paikalla, muutama sana viime eduskuntavaaleista ja Tehy-taistelusta. Terveisiä Yli-Lahden Matille. Palomäen Juhani Superista oli myös ja muutama sana uudesta ehdotetusta suurliitosta jota Juhani tuntuu kovasti vastustavan. Juhani on tehnyt merkittävää uraa keskustalaisena ay-miehenä, hienoa.

Pastori, kansanedustaja Lauri Oinonen siinä myöskin piipahti. Kirkon "vaikeat" asiat siinä nousivat esiin joita eduskuntakin parhaillaan työstää. Metalli päälobbari Matti Putkonen totesi Metsä-Botnia Kaskisten tilanteen olevan vaikea. Ehkä siinä olisikin parasta lähteä heti vain lobbaamaan Suupohjaa rakennemuutosalueeksi, siihen voisi olla mahdollisuutta.

Käväisin ministeri Mauri Pekkarisen juttusilla jätteenpolttolaitoksen rahoitusasioissa. Kiireisen miehen aikataulu on tunnetusti kireä mutta sen verran ehdimme, että rahaa on mahdollista saada. Yleinen mielipide on kääntynyt valtiovallankin suunnalla polton kannalle.

Valtiosihteeri Timo Reinan juttusilla myös käväisin ja kiitteli Ilmajoen trahteereista Tuomilehdossa. Ellu siinä kovasti puhutti. Päätös pitäisi tulla joulukuun kolmas päivä. Seinäjoki on vahvoilla. Outoa lobbausta Vaasan suunnlata. Tiejohtaja näyttää aika sankari olevan, tiet eivät tule hoidetuiksi jos Ellu on Seinäjoella. Olisi milenkiintoista kuulla perustelut. Jalasjärvellä on kuulemma tiesuunnittelu loppunut Vaasan toimiston pöydillä kun pelko on niin suuri Seinäjoesta, tiedä häntä.

Hakalan Ristolla oli hyvä kirjoitus Ilkassa, jota Vaasa-vainaa ei ollut huolinut, Ellusta Seinäjoelle. Seinäjoki on tällä hetkellä vahva maakuntakeskus ja sitä pitäsi edelleen vahvistaa.

Ei kommentteja: